IBU MODERN

IBU MODERN
LOVE IMAN, DINA N SYAM...HAPPY FAMILY

Monday, May 10, 2010

PUTRAJAYA->SUNGKAI->IPOH->SUNGKAI->K.KUBU BAHARU->PUTRAJAYA (part 1)

Balik kampung..oh...oh..balik kampung..oh..oh..balik kampung
hati girang...
Hehehehe...
Ari Jumaat baru ni me sefamily balik kampung..
Lama da tak lik kampung sebenarnya..
pas buat kenduri cukur rambut imanina tak pernah balik pown
so, onyang nyer a.k.a embah yut (dlm bahasa jawa) rindu cgt kat cinonet Imanina tu
kitorang bertolak kul 8.00 mlm jumaat n sampai dalam kul 10.00 malam
embah da siap masak..masak kerang masak lemak n mcm2 lagi..
my hubby pelik tengok me makan banyak malam tu..
hahahaha...sampai 2 pinggan penuh me makan..
yela, lama tak makan masakan nenek..
nak makan masakan my mum jauh sangat..huhuhu..
oppss...
walaupun terlambat ckit..
me nak wish ckit to my mum..
"HAppy Mothers Days"
Love u so much Ibu iaitu Puan Zarina Bt Zazuli
Muah..Muah...

Sungkai :

Pagi2 lagi imanina da bangun
ayah lak pagi2 da g jogging..katenya nak tengok suasana kampung
embah lak ngah buat apam tepung beras..waaa..sungguh sedap
ni la first time me tengok apam tu di masak dalam daun pisang..sungguh jakun..hehe..



Apam tepung beras..hao liao..


Pagi2 imanina da kena cium dengan embah yut dier..hehe..masyam..


Imanina with embah yut a.k.a oyang

Suke nengok pic nie..



fav attitude..jelir menjelir..hisshh..

Imanina da belajar satu perkara baru..
nak tau menda??
imanina belajar wat tempe dengan embah yut lanang
hehe..
Yep..my embah lanang merupakan pembuat tempe tersohor kat Sungkai
orang panggil my embah is "Wak Juli Tempe"


Ni tempe taw..bukan nasi lemak..

Da siap di ikat tuk di jual 4biji RM1.00


My embah lanang..

Imanina belajar mengenal tempe


"Owh..camne ea upe tempe ayah, imanina ingat nasi lemak tadi"...

We olls tak duk lama pun kat Sungkai..
sebab petang ckit we olls da nak ke umah kakak ipar kat Ipoh
imanina sempat bermesra sekejap jer dengan embah yut nyer..
tak pe..takpe...
pasni kita lik kampung lagi ea...


"Cayang imanina..."

"Cayang embah yut gak"...

4 comments:

  1. mama masrissa suka tempe ea..
    patut la marissa putih gebu jew..
    mama die suke mangan tempe..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Im served nuffnang