IBU MODERN

IBU MODERN
LOVE IMAN, DINA N SYAM...HAPPY FAMILY

Wednesday, June 30, 2010

Kelas sanggul Heri...

Kelas sanggul heri ni berlangsung pada 27 Jun 2010...
memang enjoy sangat dapat joint kelas ni..
me memang tertunggu tunggu nak joint..
me klu bab make up tu da ok..
tapi bab buat rambut tu cam fail sikit la..
but pas me g kelas sanggul ni da boleh buat da..
alhamdulillah...
masa kat kelas me siap beli kepala patung, sikat, sanggul palsu, & net tuk sanggul..
wawawa..abis udah duit me..hehe..
but memang berbaloi joint kelas ni..
kita akan jadi lebih kreatif dalam mebuat teknik sanggul...
layanzzzz gambor...



majlis penyampaian sijil..

me with heri...

sampai tergeliat tangan...

wah..bersemnagat buat sanggul...


sanggul heri yang buat...




sanggul dari hasil tangan sendiri..
sanggul bali..


dari bahagian tepi

sanggul nikah..

sanggul rosmah...


GIVE AWAY "CAYANG IBU"

GIVE AWAY "CAYANG IBU"



"STICK MODE"


Hai...hai..hai....
mesti ramai yang menunggu my contest kan???
hari ni bersamaan 1 Jun 2010...
me nak buat Give Away "Cayang Ibu"..
GA ni bertujuan untuk merapatkan silaturrahim sesama blogger
Okeh...meh kita nengok syarat2nyer...


1. Korang kena menjadi follower blog ni emma86 (emacupcakes.blogspot.com)
2. Tag 5 orang kawan-kawan anda supaya follow my blog
3.Senaraikan blog emacupcakes.blogspot.com ke senarai Blog list anda untuk mengetahui perkembangan blog saye...(yup..me suke buat give away )...
4.Yang paling penting letakkan Pic korang bersama ur baby or anak..bagi yang belum kawen tu,leh la amik pic bersama anak sedara anda..(anda tergolong dalam golongan ibu saudara..ibu gak kan??)
5. Korang mesti ceritakan moment gambo tu kat en3 korang (contoh: gambo ni me amik kat cameron masa imanina nakal2..)
5. Anda letak link en3 yang telah anda buat pada post comment en3 ni...
6. kat en3 comment nanti jangan lupa letak "sayang imanina"

GA kali ni me nak bagi hadiah yang misteri...

Hadiahnyer sangat best gila kay..

Untuk join Give away ini, anda mesti ada BLOG ok, kalau takde blog kena la buat blog cepat2 kay..

Pemenang Give Away ini akan disaring melalui cara:

"CABUTAN UNDIAN OLEH IMANINA & IBU IMANINA"

Hanya 2 pemenang yang akan di pilih

Tarikh akhir penyertaan adalah pada :

30 Jun 2010

Mari join reramai...

Tertakluk pada T&C



berakhir sudah Cayang Ibu Give Away..B

Berakhir sudah GA "Cyang Ibu" yang berlangsung selama sebulan...
penyertaan amat memberangsangkan...
hadiah pun amat amat mengujakan...
me nak bg perfume pada 2 orang pemenang GA "Cayang Ibu"...
...
..
.
nama pemenang me akan umumkan dalam masa seminggu ni...
jadi jangan lupa selalu selalu la singgah blog nie ea..
terima kasih banyak2 diucapkan pada yang telah joint..
pas ni klu me buat GA or Contest joint lagi kay....

Monday, June 28, 2010

imanina with new walker...

me & Imanina baru baik dari demam...
ermm...mungkin cuaca skunk yang tak menentu ni membuatkan anak2 kita mudah demam..
tapi me demam sbb makan doyan (Durian)..boleh tak???
asal makan doyan jer demam...
tapi tabiat demam ini berlaku selepas me dapat imanina..
dulu pas makan doyan ok jer..hehe..
*
*
klu u olls nengok ni kan..
mesti u olls ingat anak me 2 orang...



1 walker tuk memudahkan imanina melawat tapak kat umah..
1 lagi tuk imanina tawaf kat umah ma dia...


suke sangat dapat walker baru...




mainan pun baru...

senyum senget...

dengan walker ini imanina muat masuk dapur ibu...

"kalau ibu letak kerusi tak mo bg saya masuk dapur.."
"dengan walker ini saya tetap boleh menyusup ke dapur.."
"sebab walker ini lebih kecik..."
"walker dulu tak muat..."

wa...saya da sampai dapur..
ngemas2 dapur ibu..

Wednesday, June 23, 2010

semalam ada berita baik....mood gumbira...

Semalam pas amik imanina..
me terus balik ke rumah...
en. suami terus tanya me malam ni dia nak jumpe kawan..
tapi orang negro dari afrika..
me cam pelik la kan..dari mana plak en.suami ni berkawan dgn org negro..
hehehe..dia ajak me teman sbb kawannye tu pompuan..
me iyekan la...takkan la me tak teman kan..
malam tu pas maghrib me ciap2 cantik2...
hahaha..before ni me malas benor nak make up klu stakat kuar kat alamanda nun..
tapi malam td me nak make up lak..hehehe..
pas siap2 we olls terus ke alamanda...
sampai kat alamanda en.suami yang tunjuk arah...
tak lama tu me sampai betul depan kedai Nando's...
dia cakap..."haaaa...tula orang nyer..."
me cari la seluruh kedai tu mane orang negronye...
tengok kiri tengok kanan orang melayu..arab pun adan..
tapi negro takde....
ermmm..tak lama tu me cam baru tersedar...
upenye yang en.suami maksudkan kedai Nando's tu..
dia cakap ayam tu dari afrika..hahaha..apada...
sebenarnya me teringin nak makan Nando's tu...
tak pernah makan pun seumur idup denn..hehe..
konon suprise la tu ea..hehe..ok la, kira suprise la..
& satu lagi yang mengembirakan hati me ni..
en.suami dapat....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
APC..
Anugerah Khidmat Cemerlang 2009..
Tenkiu semua yang vote en.suami...
ekeke..cam af lak..
tenkiu KS & staff kat opis en.suami...
en.suami da berjanji nak kerja lebih bersungguh2...hehe
Alhamdulillah...walaupun banyak dugaan yang melanda kami akhir2 ni..
Allah balas cara lain lak..hehehe

BAYI MENANGIS BERISIKO ALAMI GANGGUAN OTAK

Tahukah anda wahai para ibu & bapa...

sesetengah pakar berpendapat agar membiarkan seketika bayi menangis untuk tempoh 20 minit agar tidak terlalu dimanjakan....
tetapi pakar kesihatan kanak2, Dr. penelope Leach yakin bahawa bayi yang stress kerana dibiarkan menangis, berisiko lebih besar mengalami gangguan di masa hadapan...
bayi yang dibiarkan menangis mungkin akan berhenti dgn sendirinya. Tapi, bukan kerana sudah belajar tidur sendiri..
tetapi kerna keletihan dan putus asa mendapatkan bantuan.
jika bayi dibiarkan menangis, ia akan meningkatkan pengeluaran hormon stres kortison sehingga boleh merosakkan otak bayi...

petikan dari PA &MA

Tuesday, June 22, 2010

imanina da pandai surf internet...

Me baru balik melayan delegasi dari Arab Saudi..
so....da ada masa nak update blog...yiheeeaaaa...
Me tau me da jarang-jarang update blog...
bizi yang teramat sangat..
kalah PM ko..hehehe...
me nak update pic imanina ngah surf internet..
cbuk je budak kecik tu..
klu ibu duk surf internet...
dia pun mai la mengacau..tak padan kecik..hehehe..
besau nanti camne la...



tekan...tekan....nak buka fesbuk ni....


"wah...comeynyer pic imanina kat wallpaper ni..."




bye.....bye...sume...




Monday, June 21, 2010

TENSION GILERS.....

Sejak akhir2 ni banyak tul berita yang kurang mengembirakan dtg silih berganti..
tapi me terima dengan hati dan tangan terbuka..
bukan baju terbuka ea..hehehe..
me tunggu parcel dari seseorang da dekat 1bulan..tak sampai2 gak..
janji 2minggu...ni da sebulan da..hurmm..
klu ada sebarang masalah sepatutnya bgtau la kan..
ni buat orang tertunggu-tunggu pulak..
kepala otak da beku..tak tau nak update hape..
pic lak banyak dalam Lappy...
huhuhuhu...
kerja....kerja....kerja....

Sunday, June 20, 2010

bersantai di mlm hari

Hari jumaat lepas my SIL n anak2 sedara datang putrajaya
memandangkan ni kali pertama my SIL datang umah me kat Putrajaya..
me bawak diorang meronda kat Putrajaya..
me bawak diorang g padang kat Istana Kehakiman..
sambil bersantai2 we olls makan Pizza....
Imanina pun layan makan pizaa..hehehe
Encek suami yang suap...

"cedapnye pizza tu ayah....lalalalala..."


"Selamat Hari bapa Ayah..."
tengok tu..pengorbanan seorang ayah...
nak suap anak sampai duduk kat atas lantai jer...
thanks darling...


ni la my SIL n anak2 sedaranya...opps..imanina pun ada..



landscape di malam hari...
malam tu bulan sangat cantik menyinari Alam...



..PJH...



"alololo...cumelnyer anak ibu duk camtu.."
"....nnt besar jgn duduk camtu yer sayang...."



Berposing ckit sebelum balik...


Imanina nengok padang tu....
nak crawling la tu...
tak boleh arrr...


ayah with her princess..

nota tangan : rindu sgt2 nak update blog...sori sbb lm tak update...sgt2 bizi kebelakangan ni...
erm...masih berpikiran nak cari present for GA Cayang Ibu...

Wednesday, June 16, 2010

aku dilanda kebosanan melampau...

semua orang cbuk kat PWTC...
me jaga opis sorang2...waaaa...
layan video imanina ini okeh...




video





Tuesday, June 15, 2010

KEMBALI BKERJA....

Arini me da selamat kembali bekerja...
cuti lama tu..5 hari amik CR...fuyyoo!!..
cam nak cuti raya lak kan???
al maklum la..anak ibu si imanina tu demam..
tu yang kena tambah cuti sbb nak jaga dia..
tak sanggup nak hantar kan baby sitter sbb dia asyik nak peluk je kan..
nak "ngempeng" lagi..
tu yang me cuti...lagi pun me dapat rasa ape yang imanina rasa especially tyme demam camni..
kena la bg perhatian kat imanina..
arini rasa berat hati nak tinggalkan dia kat baby sitter..
tapi apakan daya..me bukannyer keje sendiri or suri rumah tangga..
klu tak ...hurmmm...tiap2 hari me cuti...
hehehehe....
*
*
*
*
nama peserta Cayang Ibu GA pun me da settle kan..
da update pun..
sori sangat2 sbb tak sempat nak update kat umah...
masuk keje baru leh update..
kat umah masa tuk si kecik imanina tue...
hehehehe..
pic tak de la plak arini..
bubye........


Sunday, June 13, 2010

CERITA CERITI KAMI DI HUJUNG MINGGU


oH...sungguh lama me tak meg update blog ni..
nak update senarai peserta GA cayang ibu pun tak sempat..
cian kat uolls...
sori sangat2 sbb me bizi ckit tiap2 hujung minggu..
sebab job make up orang kawen meriah...
alhamdulillah...rezeki..rezeki..
nak melawat my frienz si yani pun tak sempat...
huhuhu...
ok, me nak cite ckit sal job make up yang me dapat kat Bahau..
kak imah nama my client..
kak imah ni my house mate masa bujang-bujang dulu..
tu yang dia hire me je tuk make up dier kawen..
me tito 1malam kat umah dier..
sbb dia nikah hari sabtu & sanding hari ahad..
thema lak kaler biru putih gitu..
ala-ala khai & rosma

iklan ckit.....

ni pic anak dare me..sungguh fotogenik & fotogedik kan??

menurun mak dier la tu.kekeke..

ni pulak pic imanina ngah demam..
hurmmmm..musykil ni..muke cam tak demam kan??

my baby ni very strong tau..
sbnry malam sabtu tu bdn dia panas..
dlm kul 4 pg me bangun n lap-lap badan dia..
tapi dia tak meragam macam org demam..
hari ahad tu pun meragam ckit2 je..
balik dari Bahau petang tu me terus bawak imanina g klinik An Nur
cek suhu dia rupenye da 38.5 c da..cian imanina..
sampai umah terus me letak kool fever & bagi ubat..
now demam das kebah ckit...
Alhamdulillah..


Related Posts with Thumbnails

Im served nuffnang